Nieuws
De provincie wil zo snel mogelijk met staatssecretaris Mansveld aan tafel over de situatie na de treinbotsing op vrijdag 6 maart in Tilburg. Daar vond een aanrijding plaats tussen een personentrein en een goederentrein met gevaarlijke stoffen.

In 2007 vond al in Tilburg een soortgelijk bijna-ongeval plaats waarna veiligheidsmaatregelen zijn getroffen op het spoor. Door het nieuwe ongeval zijn bij Gedeputeerde Staten (GS) de zorgen over de veiligheid van het spoorvervoer van gevaarlijke stoffen door dicht bevolkte gebieden, opnieuw gevoed. “Dat het ongeval zich voordeed in Tilburg, neemt niet weg dat ook de andere gemeenten aan de Brabantroute zich ernstige zorgen blijven maken over de veiligheid op het spoor”, aldus GS in hun brief aan de staatssecretaris.

Brabantroute
Met de bouw van het derde spoor voor de Betuweroute in Duitsland gaan een aantal goederentreinen via de Brabantroute. De staatssecretaris had toegezegd dat hierbij zo veel mogelijk goederentreinen met gevaarlijke stoffen gebruik zullen blijven maken van de Betuweroute. GS: “Het ongeval van afgelopen vrijdag toont nog eens aan dat dit geen overbodige voorwaarde is. Graag willen wij van u de bevestiging dat uw toezegging om zo veel mogelijk goederentreinen met gevaarlijke stoffen via de Betuweroute te laten rijden, ook daadwerkelijk gebeurt.”

Onze contactgegevens

Jan Hilgersweg 4-1
5657 ES Eindhoven Airport
+31 (0)40 234 1124
+31 (0)40 234 1196
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Experts In 
Dangerous Goods
Handling!

global icon