Lithium Batterijen

Veranderingen Lithium Batterijen 2022
Er is een aanpassing omtrent de lithium batterijen, sectie ll komt per 1 januari te vervallen.

Er is een overgangsperiode van 3 maanden tot 31 maart 2022, gedurende welke tijd verzenders deel II kunnen blijven gebruiken. Deze overgangsperiode is gemaakt om verzenders de tijd te geven om hun logistieke processen aan te passen, om lithiumcellen en batterijen te verzenden in overeenstemming met sectie IB van verpakkingsinstructie 965 en verpakkingsinstructie 968, zoals van toepassing.

Dit houdt onder andere in dat er voor alle losse lithium batterijen een Dangerous Goods Declaration nodig is. PI 966 en PI 969 voor batterijen met apparatuur in dezelfde verpakking. Zijn aangepast om de verpakkingsopties voor Sectie I te verduidelijken, namelijk:

- De lithiumcellen of batterijen worden verpakt in een verpakking met UN-specificatie en vervolgens samen met de apparatuur in een sterke buitenverpakking geplaatst; of
- De cellen of batterijen zijn samen met de apparatuur verpakt in een verpakking met UN-specificatie.

De verpakkingsopties in sectie II van deze PI 966 en PI 969 zijn geschrapt, omdat er slechts één optie beschikbaar is, aangezien er geen UN-verpakkingen vereist zijn.

Global DG Solutions assisteert u graag en kan u als E-statushouder de Dangerous Goods Declaration verzorgen. Tevens bieden wij diverse opties aan voor opslag en distributie.


image
 

Verpakking oude regelgeving

Global DG - Dangerous Goods specialist
image
 

Verpakking nieuwe regelgeving

Global DG - Dangerous Goods specialist

Onze contactgegevens

De Maas 42
5684 PL Best
+31 (0)40 234 1124
+31 (0)40 234 1196
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Experts In 
Dangerous Goods
Handling!

global icon